måndag 2 februari 2009

Status - Sjuka

Vi är jättesjuka allihop. Stellan har bihåleinflammation och käkar massor av penicillin men det verkar segt att bli av med ändå. Jag blir mer och mer förkyld och har sprängande huvudvärk och hostar, ungarna har feber och snorar och hostar. Stellan ska väl börja jobba igen imorgon, då kommer jag lagom att bli dödssjuk och får lik förbannat ta hand om två sjuka barn själv.

Det som ändå är värst är att Elliot ska opereras om 1½ vecka och då var kravet att han inte ska ha feber eller grönt snor. Så det blir inte en dagisdag för honom förrän efter operationen. Han har ju jättedåligt immunförsvar och drar på sig allt han kommer i kontakt med. Och för de som inte vet det så ska han minska mandlarna, ta bort polyp bakom näsan och få rör i öronen.

Han äter ju inte vanlig mat och nu inte heller puré. Han kräks direkt. Så nu lever han på Proviva fruktdrycker och välling. Det blir man inte fet på kan jag meddela :-(. Han är också täppt i näsan jämt och snarkar jättemycket så han ibland får andningsuppehåll. Det är väl också en bidragande orsak till att det är jobbigt att äta. Sedan hör han knappt något. Hans lilla tal har helt gått tillbaka och vi märker ju att han inte hör något vilket troligen beror på vätska bakom trumhinnorna orsakat av alla förkylningar.

Så det är inte lätt nu.

Emelie efterlyste info om mamma och där är det faktiskt ganska bra. Vi städade hennes lägenhet innan hon kom hem från sjukhuset SOM TUR ÄR. Annars hade det aldrig blivit gjort. Och hon har hemtjänst som städar åt henne två ggr/månad. Jag vet inte hur de skulle ha reagerat om de sett hur hon hade det. Vi fick köpa en dammsugare åt henne också för det hade hon ingen :-D Hon bjöd t.o.m. in sin granne häromdagen så nu finns där nog inget att skämmas för :-) Kroppsligt så mår hon bättre men är orkeslös och så äter hon bara skitmat.

3 kommentarer:

Maria Jonsén sa...

Nej men era stackare :-( och stackars lilla Elliot som inte får vara frisk. Håller alla tummar för att han ska vara det när det är dags för operation! Krya på er!

Miralin sa...

Men oj, mycket på en gång... Men skönt att ni fått tid för operatin, förstår att det inte blir dagis innan dess.
Krya på er!

Cissi sa...

Usch, det låter riktigt tufft för er. Jag hoppas ni alla piggnar till innan operationen så den blir av som planerat. Krya på er!