måndag 15 december 2008

Man ska inte ropa hej...

Jodå, Elliot var frisk - i två dagar.
I fredags fick han hög feber, röda kinder med inslag av prickar och var jättetrött. Låg mest i saccosäcken och drack lite saft. I lördags var han piggare men hade fortfarande feber och utslagen började sprida sig till armar och ben. I söndags (i går) mindre feber men ändå feber, mer utslag på förmiddagen på kinder, armar, ben och mage. På eftermiddagen så verkade utslagen dämpas lite. I natt hostade han hela natten.

I dag har han ingen feber, är relativt pigg och utslagen är nästan borta. Man märker ju att han är sjuk (förkyld) men inget allvarligt. Efterforskningar pekar på att det varit femte sjukan, tre dagars-feber eller något annat skumt virusangrepp. Skönt att det verkar vara bättre men jättetråkigt när han blir sjuk hela tiden.

Han är ju redan efter i utvecklingen och när han blir sjuk och orkeslös går det ju inte snabbare framåt direkt. Och så skulle jag ju ta julkort men det blir ju inget med det när Elliot är röd och prickig i ansiktet. Vi får satsa på nyårskort istället :-D

Stellan och jag är ju inte direkt friska heller. Stellan har haft bihåleinflammation och jag har haft feber och ont i halsen. Jobbigast på nätterna när man bara vrider och vänder sig hela tiden. Av med täcket, på med täcket, av med täcket...

Mamma har dåliga kranskärl så i morgon ska sjukhuset konferera med specialister från Lund och komma fram till vad de ska göra med henne. Någon form av hjärtoperation blir det i.a.f. Sedan får de se när det blir. Hon ligger som dubbelakut på listan men det är ändå väntetider och det kanske blir om tre veckor och hon får inte åka hem innan dess. Men hon har det bra på sjukhuset med god mat, massor av trevligt sällskap och eget rum med TV så det går ingen nöd på henne :-)

1 kommentar:

Anonym sa...

Trist med förkylningar och elände som avlöser varandra :-(. Lovisa hade ju också några såna där konstiga virusprickar för ett tag sen. Hoppas ni kryar på er snart!